Usenet nieuws en informatie

Wat is Place2home?

place2home

Het place2home forum is een gezellige plek waar mensen naartoe gaan als ze opzoek zijn naar een leuke, nieuwe film. Of een album, een eboek, een game. Of als ze gewoon simpelweg even met andere p2h leden willen chatten. Hoe werkt dit usenet forum? En hoe kan men een NZB van place2home downloaden? Wat moet je doen als de registratie gesloten is? In dit uitgebreide artikel laten we je dat allemaal zien.

Op Place2home forum een nzb downloaden

Wie wilt downloaden uit usenet nieuwsgroepen heeft een nzb bestand nodig. Of een manier om usenet te doorzoeken. Sommige mensen verkiezen Spotnet, anderen Spotlite. Veel mensen hebben geen zin om een programma te installeren, ze willen gewoon zien wat er te downloaden is op een website. Dan is een website zoals place2home uitstekend. Je kan op place2home namelijk zien wat de beste posts in usenet nieuwsgroepen zijn. Op het forum vind je namelijk alleen gecontroleerde, Nederlandse films, series en andere multimedia. De films zijn ondertiteld en alles is gecontroleerd door moderators. Leden van het forum geven aan of een download wel goed is. Het is dankzij deze controle bijna onmogelijk dat een post niet klopt.
place2home registeren

Je kan zoeken naar een bestand. Als je zoekt, verschijnen er bijna altijd talloze resultaten. Je kiest de beste eruit en download het NZB bestand. Dan heb je p2h eigenlijk niet meer nodig. Je kan het nzb bestand openen met je favoriete download programma. Daarna is het een kwestie van wachten tot de download is binnengehaald. Doodsimpel, als je weet hoe het werkt. Heb je nog nooit gedownload met P2H, een payserver en een download programma zoals Grabit? Bekijk de video onderaan deze pagina en leer het binnen een half uur.

P2H account ban?

Het kost 5 minuten om je te registreren op Place2home.net maar slechts enkele seconden om dezelfde account te laten bannen. De beheerders geven niet zoveel om een lid meer of minder. Er zijn waarschijnlijk meer dan 100.000 actieve accounts. En op een ieder willekeurig moment zijn er duizenden mensen tegelijk online. Het is voor de moderators bijna onmogelijk om alle activiteiten van leden in de gaten te houden. Als iemand zich niet gedraagt conform de huisregels, is het vaak vrij simpel. De account van degene die de huisregels heeft overtreden wordt gewoon gesloten. Hou je dus aan de huisregels en post berichten altijd in de juiste topics.

Zomaar gebanned van Placehome?

Heb je niets verkeerd gedaan maar is je account toch gesloten? Helaas komt dat het laatste jaar steeds vaker voor. Gezien de enorme hoeveelheid leden is de database waar alle gebruikers in zitten enorm. Zo groot dat men per ongeluk, mogelijk opzettelijk accounts verwijderd. Er zijn zelfs accounts verwijderd van actieve spotters en posters. Waarom weten alleen de mensen achter place2home.net maar het is een veel voorkomend probleem.

Nieuwe account registreren op P2H

Wil je een nieuwe account registreren? Dat kan vaak wel, maar soms ook niet. Als je oude account is gebanned, kan je niet zomaar een nieuwe account openen. Je IP adres is dan naar alle waarschijnlijkheid ook gebanned, net zoals je email adres en nickname. Maar zelfs als je nooit eerder lid bent geweest van het place2home forum kan het nog knap lastig zijn om lid te worden. Waarom? Ten eerste kan iedereen zich registreren voor het forum. Maar niemand wordt toegelaten totdat de moderators verschillende dingen hebben gecontroleerd.

Zo kijken ze onder andere naar je IP adres. Tijdens de registratie mag niemand een VPN gebruiken. Wie wel gebruik maakt van een VPN is niet welkom. Hetzelfde gaat op voor proxy’s, als je een proxy gebruikt ben je niet welkom op het forum. Wil je je registreren met de internetverbinding van je telecom provider? Ook dat mag niet, als ze zien dat je bij KPN mobiel, Telfort of Vodafone zit, accepteren ze je account aanvraag niet. Waarschijnlijk heeft dat niet alleen te maken met de hoeveelheid leden die ze hebben. Ze lijken ook bang te zijn dat anti-piracy organisaties lid worden en kunnen vastleggen dat hun rechten geschonden worden.