Usenet nieuws en informatie

Usenet website? Probeer nzbserver

nzbserver

Als place2home offline is, zijn er gelukkig enkele alternatieven. Spotnet is een uitstekend alternatief, maar het duurt vele uren voordat spotnet geïnstalleerd is en alle spots heeft gedownload. Er zijn talloze kleine Nederlandse usenet websites, maar daar is amper wat te downloaden, ze hebben weinig uploaders, weinig leden en een te klein aanbod.

nzbserver is het place2home alternatief

nzbserver download nzbP2H is een gezellige, zeer grote usenet website met een groot aanbod. De moderators zijn streng. Spots, uploads dus, worden zeer grondig gecontroleerd. Het is een zeer betrouwbare usenet gemeenschap, waar van alles te vinden is. Maar wat te doen als place2home offline is? Of als het niet mogelijk is om je te registreren? Er kunnen vele reden zijn om te zoeken naar een place2home alternatief. Het beste alternatief is nzbserver.com. Deze usenet website is voor iedereen toegankelijk, je hoeft je niet in te schrijven. Dat kan trouwens niet eens meer, vroeger wel. Je kan nzbserver makkelijk en snel doorzoeken, er staan spots op die maximaal 5 a 6 jaar oud zijn. Als je iets ziet dat je wilt downloaden, klik je rechtsboven op download NZB, zoals hiernaast te zien is op een afbeelding.

Geen usenet website gebruiken

Sommige mensen willen geen usenet website gebruiken. Ze willen een programma installeren, zoeken, downloaden en wachten tot de download klaar is voor gebruik. In dat soort gevallen is spotnet een uitkomst. Spotnet is een uitstekend programma dat zeer geschikt is om makkelijk en snel te zoeken naar een download. Helaas heeft het programma een aantal kleine nadelen.

  • Je moet een spotnet account aanmaken en hebt daarvoor een payserver zoals Eweka nodig
  • Het ophalen van spots en reacties kan heel erg lang duren
  • Als je payserver provider uploaden niet toestaat, kan je ook geen reactie achterlaten
  • Er is veel rotzooi te vinden, malware wordt niet goed verwijdert
  • De reacties en spam van andere gebruikers is soms storend.
  • Je moet het programma op iedere PC of laptop installeren waar je het wilt gebruiken

Je moet een spotnet account hebben. Dat betekend dat je een payserver moet hebben. Eweka, Pure Usenet zijn de beste Nederlandse payserver providers, je kan deze providers ook gratis proberen. Het voordeel van Pure Usenet en Eweka is dat ze voorkomen in de payserver lijst van zowel spotnet. Je geeft aan welke usenet aanbieder je gebruikt, voert de naam van de payserver in. En dan je gebruikersnaam en wachtwoord. Het programma zal daarna alle spots en reacties gaan ophalen. Nogmaals, dat kan vele uren duren.

Grabit en NZB zoekmachines

Heb je geen behoefte aan usenet websites zoals place2home, nzbserver en vind je spotnet ook niet prettig werken? Dan kan je gebruik maken van een nzb zoekmachine, zoals binsearch.info Je zoekt naar een film en download deze met een download programma zoals Grabit. Onder de ‘newsserver’ instellingen in Grabit moet je eerst je payserver gegevens invoeren, anders kan je niets downloaden met het programma. Vroeger, al bijna 20 jaar geleden, downloadden mensen alles op deze manier. Er waren nog geen kant en klare oplossingen zoals spotnet en ook waren er geen usenet websites zoals place2home en nzbserver.

Tagged ,