Handleidingen

Spotnet

spotnet payserver trial

Registeren op Place2home? Veel mensen zouden dolgraag een account willen aanmaken op place2home. Helaas is de registratie voor nieuwe leden vaak gesloten. Ook zijn er veel leden die ineens ontdekken dat hun place2home account ineens gesloten is. Als je dan toch wilt downloaden uit nieuwsgroepen is Spotnet een goed alternatief.

Spotnet downloaden uit nieuwsgroepen

spotnet payserverSpot-net is in tegenstelling tot place2home geen website, het is een programma. Je moet het dus installeren. Naast het programma is er ook spotnet online, een website. Als je liever spotnet online gebruikt kan dat natuurlijk, wij gaan in een andere handleiding in op het gebruik van spotnet online.

Er zijn 2 versies het programma, namelijk de eerste versie en spotnet 2. Welke versie het beste is, moet je zelf bepalen. Deze handleiding is voor beide versies van toepassing. Het grootste verschil is dat spotnet 2 een iets mooiere interface heeft met meer kleuren. Verder zijn er geen noemenswaardige verschillen.

Wat heb je nodig?

Om te kunnen downloaden met spot-net heb je slechts 2 dingen nodig. Ten eerste moet je spotnet downloaden. Daarnaast heb je een nieuwsserver of payserver nodig. Veel mensen hebben geen goede payserver. Dat valt pas echt op als je een programma zoals spot-net gaat gebruiken. Nadat alle spots zijn geladen die je nieuwsserver kan vinden, weet je wat je nieuwsserver kan vinden. Sommige nieuwsservers tonen spots die een paar maanden, weken of dagen geleden zijn geüpload. Andere nieuwsservers kunnen spots vinden die vele jaren geleden zijn geüpload. Dat heeft met retentie te maken. Een slechte nieuwsserver kan geen oude bestanden vinden met spot-net. Een goede payserver vindt zonder problemen spots die 5 jaar geleden zijn geüpload. De beste payserver providers bieden payservers aan waarmee je 12 jaar oude bestanden kan downloaden. Het spreekt voor zich dat een dergelijke payserver veel meer kan vinden en downloaden dan een gratis nieuwsserver.

Gratis payserver voor spotnet

Als je nog geen nieuwsserver hebt of wilt controleren of je huidige payserver goed werkt, kan je er één gratis proberen. Er zijn veel usenet providers die een trial aanbieden. Ze laten je een weekje downloaden, zonder dat je ervoor hoeft te betalen. Op deze wijze kan je kijken welke usenet provider het beste is. Hieronder een aantal van de beste payserver providers, die een trial aanbieden. Usenet Server staat bekend als de beste payserver provider ter wereld. Eweka is Nederlands en heeft veel klanten uit Nederland. Pure Usenet is de goedkoopste payserver aanbieder.

Zo werkt spotnet

Als je een goede payserver hebt, moet je daar de logins van hebben. Een loginnaam, een wachtwoord en een adres van de payserver. Meestal ontvang je deze gegevens gewoon via email nadat je je hebt ingeschreven bij een provider. Ook krijg je een nieuwsserver adres. Dat ziet er vaak zo uit: news.provider.nl Je hebt deze gegevens nodig om in te voeren in Spotnet. Als dat goed gaat, download het programma alle headers en reacties van mensen die op spotnet hebben gereageerd. Dat kan belachelijk lang duren. Wie spotnet voor het eerst opstart, moet vele uren wachten voordat het programma klaar is voor gebruik. Om het installatie, configuratie proces op een makkelijke manier te leren, kan je het beste even kijken naar de onderstaande video. Hierin zie je precies wat er moet gebeuren.