Usenet nieuws en informatie

Spotnet, place2home en nzbserver

spotnet place2home en nzbserver

Wat is de beste manier om te downloaden? In dit artikel zetten wij twee usenet websites en twee programma’s uiteen, zodat je een goed overzicht hebt. Spotnet, spotlite, nzbserver en place2home.

Kies uit nzbserver, place2home en spotlite

In dit artikel leggen wij in het kort uit wat de verschillen zijn tussen nzbserver, place2home, spotlite en spotnet. Wil je alleen informatie over een van deze manieren om te downloaden uit nieuwsgroepen? Dan kan je hieronder klikken op een van de topics.

Zoeken en downloaden met spotnet

De meeste mensen die downloaden uit nieuwsgroepen, gebruiken daarvoor het programma spotnet. Misschien vraag je je af waarom? Het programma is ontzettend gebruiksvriendelijk. Je kan met dit programma namelijk zoeken en downloaden. Iedereen die met een muis en toetsenbord kan omgaan, kan gebruik maken van spotnet. Op usenet websites zoals nzbserver en kan je zoeken. Maar het is natuurlijk niet mogelijk om via deze websites te downloaden, tenzij je een apart download programma hebt. Dat maakt Spotnet zo geliefd. Je hebt niets anders nodig dan het programma. Het is een kwestie van zoeken en downloaden.

Spotnet 2.0

Er zijn 2 verschillende versies van Spotnet. Naast de orginele versie is er namelijk ook Spotnet 2.0. Deze versie verschilt amper van het orgineel. Het menu van Spotnet 2.0 heeft wat meer kleur, maar voor de rest zijn er geen verschillen.

Spotlite het kleine zusje van Spotnet

spotlite downloadenVoor veel mensen is Spotnet een uitstekend programma. Maar er zijn mensen die liever downloaden met een apart download programma. Het programma Spotlite is dan een uitkomst. Met Spotlite kan je namelijk zoeken maar niet downloaden. Dat moet men doen met een ander programma.

Met Spotlite kan je zoeken en als je een leuk bestand hebt gevonden, dan moet je het NZB bestand downloaden met Spotlite. Daarna open je het NZB bestand met je download programma, waarna het bestand wordt gedownload.

Zo werkt nzbserver

Nzbserver.com is een usenet indexatie website. De website is erg overzichtelijk en is makkelijk in gebruik. Nzbserver lijkt best veel op Spotnet maar werkt net iets anders. Je hebt namelijk een speciaal download programma nodig om te kunnen downloaden, een newsreader. Met een newsreader kan je alles wat je tegenkomt op nzbserver downloaden. Er zijn vele newsreaders maar de meeste mensen kiezen voor Grabit, SABnzbd of Newsleecher.

Spotweb maak je eigen nzbserver website

Nzbserver is een website en is gebaseerd op Spotweb. Het is mogelijk om Spotweb te downloaden en er zelf een website van te maken. Je voert je payserver gegevens in, waarna Spotweb alle spots weergeeft die voorkomen binnen de nieuwsgroepen van je payserver. Dat kan best praktisch zijn, aangezien je alleen de spots en nieuwsgroepen krijgt te zien die je kan downloaden. Je hebt dan geen last van dmca takedown en notice, je kan alles wat je kan vinden downloaden. Bestanden die te oud zijn voor je payserver, zie je dan ook niet. Spotweb is te vinden op Github en is gratis. Je moet een webserver, PHP, MySQL opzetten om Spotweb te kunnen gebruiken. Vergeet niet om tijdens de installatie te kiezen voor de optie lokaal, ander heeft iedereen toegang tot je spotweb website.

Place2home een usenet gemeenschap

Place2home is een Nederlandse usenet website. Er zijn veel Nederlanders, die op het forum van alles delen met anderen. Ze hebben een groot aanbod bestaande uit allerlei films, muziek en apps. Wie graag ebooks leest, of naar Nederlandse luisterboeken luistert, kan er ook terecht. Films en series zijn vaak voorzien van Nederlandse ondertiteling. In sommige gevallen maken mensen, releasegroepen, de ondertiteling zelf. De kwaliteit is meestal uitstekend.

De spots op place2home zijn vaak voorzien van een wachtwoord, dat wachtwoord is te vinden op de pagina van de spot. De beheerders van place2home willen niet dat spots worden gedeeld buiten het forum om. Ze willen dus niet dan je iets download via de website en het daarna upload naar Spotnet. Bij iedere spot waarschuwen ze dat ze dat niet willen. Doe je dat toch, dan loop je het risico dat ze je een ban geven. Het is dus een gesloten gemeenschap, en het delen van spots is niet wenselijk.
place2home offline

Place2home registreren

Het is niet makkelijk om lid te worden van Place2home. Het forum stelt nogal wat eisen aan mensen die lid willen worden. Om lid te worden mag je tijdens de registratie geen VPN of proxy gebruiken. De administrator en moderators controleren nieuwe aanmeldingen stuk voor stuk. Als je aanmelding wordt geaccepteerd, krijg je daar niet altijd een bevestiging van middels email. Het kan dagen duren voordat nieuwe leden worden toegelaten. Als ze het idee hebben dat je toch een VPN of proxy gebruikte tijdens de aanmelding, dan krijg je geen toegang. Maar als je eenmaal lid bent, heb je toegang tot erg veel leuke Nederlandse spots die nergens anders te vinden zijn.

NZB zoekmachines

Wie geen zin heeft in Spotnet, Spotlite, nzbserver noch place2home kan natuurlijk ook NZB zoekmachines gebruiken om te zoeken naar een download. Met binsearch.info, nzbindex.nl en newzleech.com kan je ook van alles vinden. Het is iets minder overzichtelijk en soms zitten er wachtwoorden op downloads. Maar over het algemeen kan je met een goede NZB zoekmachine ook van alles vinden.

Tagged , , ,