Usenet nieuws en informatie

Place2home opgerold door Brein

place2home offline

Place2home.net gestopt. Het gezellige Nederlandse usenet forum is gestopt omdat stichting brein de beheerders van de website hebben getraceerd. Veel leden van het gesloten forum vragen zich af wat er gebeurd met hun email adres en gegevens. Daarnaast vragen veel mensen zich af wat de beste alternatieven zijn voor het Nederlandse usenet forum.

Place2home offline dankzij stichting brein

Stichting brein is de laatste tijd zeer succesvol. Ze hebben gedurende het afgelopen half jaar bekende release groepen opgerold, waaronder QoQ. Ook hebben ze place2home.org gesloten, een torrentsite die erg veel weg had place2home.net. En nu is ook het bekendste en grootste Nederlandse usenet forum gestopt. Wie de voormalige usenet website bezoekt, ziet een melding die stichting brein altijd plaatst op gesloten usenet en torrentsites. De eigenaar van place2home.net heeft volgens de melding een schikking getroffen. Waarschijnlijk moet de beheerder van P2H enkele tienduizenden euro’s betalen aan stichting brein.

Gegevens van gebruikers

Sinds het forum offline is en de melding zichtbaar is, zijn vele P2H leden doodsbang. Ze hebben via de website van alles gedownload en zijn bang dat brein de gegevens van gebruikers in handen heeft gekregen. Het is vrijwel zeker dat de stichting leden niet zal benaderen. P2H had waarschijnlijk meer dan 100.000 leden. Het is totaal ondoenlijk om ieder lid persoonlijk te benaderen. Als ze de gebruikersgegevens van leden in handen hebben, is het mogelijk dat ze leden middels email een waarschuwing sturen. Maar zelfs dat is bij het opdoeken van andere usenet en torrentsites nog nooit gebeurd. Er is dus weinig om je zorgen over te maken.

Place2home alternatieven

Op dit moment is er geen soortgelijk alternatief voor P2H. Het was een Nederlandse usenet gemeenschap met meer dan honderdduizend leden. Er waren vele spotters actief, die dagelijks honderden bestanden aanmelden. Veel van het materiaal op het forum was uniek, zo waren video’s vaak voorzien van Nederlandse ondertiteling. Natuurlijk zijn er nog steeds een aantal Nederlandse usenet forums actief. Maar die hebben nog geen eens 5% van het audio- en videomateriaal dat via place2home te vinden was. Wat zijn dan wel goede alternatieven voor place2home?

Probeer nzbserver.com

nzbserver alternatief p2hOp nzbserver is van alles te vinden. Je hoeft je niet in te schrijven en kan direct zoeken en daarna een nzb bestand downloaden. Er zijn bestanden te vinden die ouder zijn dan 5 jaar, waardoor je toegang hebt tot een enorme hoeveelheid multimedia. Het is niet mogelijk om te reageren en je kan je ook niet inschrijven.

Download Spotnet

Sommige mensen hebben een hekel aan spotnet. Ze vinden het programma te langzaam laden en helaas melden mensen wel eens malware en nutteloze spots aan. In praktijk valt het heel erg mee. Spotnet heeft een waarschuwingssysteem, waardoor nep spots en vervelende spotters op een zwarte lijst kunnen worden gezet. Als een spot niet is wat men verwacht, melden andere spotnet gebruikers dat. Daardoor weet je van te voren of een spot het downloaden waard is. Een enorm voordeel van spotnet is dat je geen apart download programma nodig hebt. Je zoekt, klikt op downloaden en na enige tijd is de spot gedownload. Het enige nadeel van spotnet is dat het ophalen van de headers vele uren kan duren. Maar dat is een eenmalig proces. Wie spotnet installeert moet daarna een paar uur wachten. Geen noemenswaardig probleem dus.