Usenet nieuws en informatie

Place2home offline

Het komt regelmatig voor dat place2home offline is. Er zijn twee versies van P2H, namelijk een .net versie en een .org versie. De .net versie is voor mensen die willen downloaden uit usenet nieuwsgroepen. De .org versie is voor mensen die torrents willen downloaden. Beide websites zijn wel eens offline maar place2home.org is de laatste weken constant offline.

Waarom is Place2home offline?

Als de .net versie, voor usenet downloads, offline is, komt dat meestal door kortdurende server problemen. Soms is er te veel bezoek, waardoor de webserver het niet meer aan kan. Het usenet forum is dan even offline of laadt zeer traag. Dat is nog te overzien, er zijn immers enkele goede alternatieven voor place2home.net Denk bijvoorbeeld aan Spotnet of de usenet website nzbserver. Zelfs als Spotnet en nzbserver.com niet naar behoren werken, dan zijn er andere alternatieven. Het is ook mogelijk om met een NZB zoekmachine te zoeken naar downloads.

Met de .org versie is het helaas anders. De torrentsite is al weken offline. De website maakt gebruik van een dienst genaamd Cloudflare, waardoor de website veiliger hoort te zijn. Wie nu naar place2home.org gaat, ziet een foutmelding van Cloudflare. De webserver van de torrentsite is niet bereikbaar. De error melding is 522, deze foutmeldingen kan vele betekenissen hebben. Maar alles wijst er op dit moment op, dat de eigenaar van place2home.org de webserver offline heeft gehaald. Enkele maanden geleden was de torrentsite gedurende enkele weken offline en was daarna ineens weer online. Dat geeft enige hoop, misschien komt de torrentsite toch weer terug. Maar dat is dus niet zeker. De vraag is ook wat er aan de hand is. Volgens velen heeft stichting Brein achterhaald wie de eigenaar is van de torrentsite.

De beste alternatieven voor Place2home

Gelukkig zijn er vele alternatieven. Mocht de .net versie offline zijn, dan kan je altijd gebruik maken van nzbserver en Spotnet. Ook voor de .org versie zijn er enkele uitstekende alternatieven. Zo kan je voor films, games en muziek naar de torrentsite 1337x.to gaan. Een nadeel, er is geen groot Nederlandstalig aanbod. Je moet ondertiteling dan van speciale websites halen die ondertiteling aanbieden.

Tagged ,