Payservers

123usenet

123usenet

123usenet is een Nederlandse Usenet provider die verschillende payservers aanbiedt. Deze provider heeft geen eigen backbone en bieden geen gratis proefperiode aan.

123usenet is duidelijk

De prijzen van een de verschillende payservers worden duidelijk aangegeven op de website. Daarnaast is er op de website van 123usenet veel informatie te vinden over downloaden uit usenet nieuwsgroepen. Zo hebben ze een Spotnet, Grabit en Binsearch handleiding.

De prijzen redelijk, de downloadsnelheden zijn ook niet slecht. De downloadsnelheid van hun snelste payserver is 125MB/sec. De retentie is echter niet meer van vandaag de dag. 123usenet heeft een retentie van 900 dagen. Een gemiddelde Usenet provider heeft een retentie van minimaal 2000 dagen. Afgezien van deze afknapper staat 123usenet het wel toe dat leden een account delen. Je kan dus 1 account aanmaken en deze delen met een vriend, familielid of collega. Ook beweert deze provider dat je 100% anoniem kan downloaden. Aangezien SSL ondersteund is, is dat inderdaad het geval. De SSL poorten van 123usenet zijn 563 en 443.

Betaling en verlenging

Als je betaald, weet je dat je nergens aan vastzit. Je krijgt een payserver en als de betalingstermijn is verlopen dat stopt deze simpelweg. 123usenet doet dus niet aan stilzwijgende, automatische verlengingen. Het is mogelijk om per 1, 3, 6 of 12 maanden een payserver aan te schaffen. Wie kiest voor een jaar krijgt korting. Betalen kan op vrijwel alle gangbare manieren, alleen is het niet mogelijk om te betalen middels PayPal.

Conclusie
Qua prijs- kwaliteitsverhouding is het een redelijke provider. De downloadsnelheden zijn redelijk, de pakketten zijn echter iets te prijzig. Een retentie van 900 dagen is niet verschrikkelijk slecht maar beperkt je nogal. Is een bestand 3 jaar of langer geleden geüpload, dan kan je dat bestand niet meer downloaden. Het is spijtig dat 123usenet geen payserver proefperiode aanbiedt. De payservers van 123usenet lijken goed samen te werken met Spotnet en andere Usenet programma’s. Als je geen problemen hebt met de iets wat lage retentie, dan is deze provider het overwegen waard. Ben je geïnteresseerd in de diensten van deze provider? Klik dan hier.